Trücskölt ratyli

2011.02.02. 00:39

Csak úgy, mert besírtam rajta.

 

Trücskölt ratyli

Hozzávalók:
- Másfél kg nyersratyli
- Egy jókora pese (lehetőleg temerkősi)
- 2 csobolyó gönyészde (ha lehet pöcögösdi)
- 3 csipet csiháta

Elkészítése roppant egyszerű:
A nyersratylit feltályórát posvásztjuk, míg csurmóst nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csujmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadatba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk sottyadni. Trücskölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyalós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat… ahova nem szeretnénk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://spontan.blog.hu/api/trackback/id/tr392632418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása